Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
środa, 27 listopada 2024 22:34
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Serwuj kurczaka z… food trucka!

Chciałbyś wejść w biznes gastronomiczny, ale nie wiesz, w co zainwestować? Spróbuj swoich sił w prowadzeniu food trucka. Street food ma się świetnie, ruchomy punkt sprzedaży posiada wiele plusów, a w czasach, kiedy jedzenie zamawia się głównie na wynos – to opcja wręcz idealna!
Serwuj kurczaka z… food trucka!

Kto powiedział, że nie jesteś  w stanie zawojować rynku chrupiącymi kurczakami w złotej panierce serwowanymi wprost z modnej furgonetki? Wystarczy, że postawisz na dobre składniki, a twoje nuggetsy będą sprzedawały się jak ciepłe bułeczki. Albo lepiej.

Kurczak lepszy od lodów!

Niezwykle popularnym biznesem jest prowadzenie food trucka z lodami. Wizja serwowania lodów z furgonetki przy wejściu na plażę czy nieopodal placu zabaw w parku jest zachęcająca, jednak warto pamiętać o tym, że zainteresowanie lodami jest sezonowe. Znacznie korzystniej zainwestować w rodzaj gastronomii, która cieszy się popularnością niezależnie od pory roku.

Wszyscy kochają kurczaka w panierce

Kurczak w panierce to danie, które nie tylko sprzedaje się świetnie zarówno zimą, jak i latem, ale trafia w gusta szerokiego grona miłośników street foodu. Dzieci uwielbiają nuggetsy, dorośli z przyjemnością skuszą się na burgera czy wrapsa z kurczakiem. Dla tych, którzy chcą jeść bardziej fit -zaoferować możesz sałatkę z kawałkami kurczaka. Panierowany kurczak daje wiele możliwości. I jest prosty w przygotowaniu.

Oto lista pomysłów na Twoje food truckowe menu:

  1. Kubełek panierowanych kawałków kurczaka
  2. Tortilla z kurczakiem
  3. Burger z kurczakiem
  4. Sałatka z kawałkami kurczaka
  5. Zestaw: nuggetsy, frytki, sałatka

Panierka do kurczaka, którą wszyscy kochają

Wystarczy dobre mięso, marynata i gotowa panierka do nuggetsów. Panierka dedykowana dla gastronomii pozwoli Ci w łatwy i szybki sposób przygotować kurczaka, który mógłby konkurować z tym serwowanym w KFC. Gotowy produkt to gwarancja powtarzalnego efektu i oszczędność czasu. Nauka profesjonalnego panierowania zajmie Ci zaledwie kilka chwil i sprawi, że kurczak będzie soczysty i aromatyczny, a jego panierka złota, chrupiąca i apetycznie postrzępiona. Dzięki wysokiej jakości produktom stworzysz menu, które rozbudzi apetyt małych i dużych. W mieście, w parku, przy plaży.

Niezbędne wyposażenie food trucka

W co powinieneś wyposażyć swojego food trucka, jeśli chcesz serwować dania, których podstawą jest panierowany kurczak? Potrzebna Ci będzie przede wszystkim frytkownica i opiekacz. Ważne, by w food trucku była także sprawna lodówka i dostęp do wody  – dzięki temu łatwiej zachowasz reżim sanitarny.

Atrakcyjne opakowania na wynos

W związku z tym, że będziesz serwował jedzenie na wynos, ważne jest, byś zaopatrzył się w opakowania gastronomiczne. Z pewnością przydadzą Ci się opakowania na frytki, kubełki na kurczaka, boxy na zestawy i pudełka na burgery. Wybierając opakowania zwróć uwagę na to, by nie tylko były solidne, wytrzymałe i odporne na uszkodzenia, ale także estetyczne. To, jak się będą w nim prezentowały Twoje potrawy naprawdę ma znaczenie. Atrakcyjna forma wizualna opakowań to doskonała reklama. Wykorzystaj zatem tę przestrzeń do działań marketingowych i zamieść na opakowaniach logo swojego food trucka, opieczętuj lub przyklej sympatyczną naklejkę.

Materiał zewnętrzny



Podziel się
Oceń

Reklama
Reklama
Reklama
PRZECZYTAJ