Kto powiedział, że nie jesteś w stanie zawojować rynku chrupiącymi kurczakami w złotej panierce serwowanymi wprost z modnej furgonetki? Wystarczy, że postawisz na dobre składniki, a twoje nuggetsy będą sprzedawały się jak ciepłe bułeczki. Albo lepiej.
Kurczak lepszy od lodów!
Niezwykle popularnym biznesem jest prowadzenie food trucka z lodami. Wizja serwowania lodów z furgonetki przy wejściu na plażę czy nieopodal placu zabaw w parku jest zachęcająca, jednak warto pamiętać o tym, że zainteresowanie lodami jest sezonowe. Znacznie korzystniej zainwestować w rodzaj gastronomii, która cieszy się popularnością niezależnie od pory roku.
Wszyscy kochają kurczaka w panierce
Kurczak w panierce to danie, które nie tylko sprzedaje się świetnie zarówno zimą, jak i latem, ale trafia w gusta szerokiego grona miłośników street foodu. Dzieci uwielbiają nuggetsy, dorośli z przyjemnością skuszą się na burgera czy wrapsa z kurczakiem. Dla tych, którzy chcą jeść bardziej fit -zaoferować możesz sałatkę z kawałkami kurczaka. Panierowany kurczak daje wiele możliwości. I jest prosty w przygotowaniu.
Oto lista pomysłów na Twoje food truckowe menu:
- Kubełek panierowanych kawałków kurczaka
- Tortilla z kurczakiem
- Burger z kurczakiem
- Sałatka z kawałkami kurczaka
- Zestaw: nuggetsy, frytki, sałatka
Panierka do kurczaka, którą wszyscy kochają
Wystarczy dobre mięso, marynata i gotowa panierka do nuggetsów. Panierka dedykowana dla gastronomii pozwoli Ci w łatwy i szybki sposób przygotować kurczaka, który mógłby konkurować z tym serwowanym w KFC. Gotowy produkt to gwarancja powtarzalnego efektu i oszczędność czasu. Nauka profesjonalnego panierowania zajmie Ci zaledwie kilka chwil i sprawi, że kurczak będzie soczysty i aromatyczny, a jego panierka złota, chrupiąca i apetycznie postrzępiona. Dzięki wysokiej jakości produktom stworzysz menu, które rozbudzi apetyt małych i dużych. W mieście, w parku, przy plaży.
Niezbędne wyposażenie food trucka
W co powinieneś wyposażyć swojego food trucka, jeśli chcesz serwować dania, których podstawą jest panierowany kurczak? Potrzebna Ci będzie przede wszystkim frytkownica i opiekacz. Ważne, by w food trucku była także sprawna lodówka i dostęp do wody – dzięki temu łatwiej zachowasz reżim sanitarny.
Atrakcyjne opakowania na wynos
W związku z tym, że będziesz serwował jedzenie na wynos, ważne jest, byś zaopatrzył się w opakowania gastronomiczne. Z pewnością przydadzą Ci się opakowania na frytki, kubełki na kurczaka, boxy na zestawy i pudełka na burgery. Wybierając opakowania zwróć uwagę na to, by nie tylko były solidne, wytrzymałe i odporne na uszkodzenia, ale także estetyczne. To, jak się będą w nim prezentowały Twoje potrawy naprawdę ma znaczenie. Atrakcyjna forma wizualna opakowań to doskonała reklama. Wykorzystaj zatem tę przestrzeń do działań marketingowych i zamieść na opakowaniach logo swojego food trucka, opieczętuj lub przyklej sympatyczną naklejkę.
Materiał zewnętrzny