Frekwencja przerosła nasze oczekiwania, a najbardziej ucieszył nas fakt że udało nam się zainteresować nie tylko młodzież ale również dorosłych.
Warsztaty zostały przeprowadzone przez kucharza Marcina Piotrowskiego, który opowiadał uczestnikom o zdrowej żywności i o tym jak łatwo i prosto można przygotować smaczne potrawy. Wszyscy uczestnicy mieli okazję spróbowania wielu rodzai koktajli robionych na żywo, oraz lodów zamrażanych ciekłym azotem. Prawdziwym hitem warsztatów okazały się burgery przygotowywane przez pana Zdzisława Czepigę, były one z podkarpackiej wołowiny. Znikały w oka mgnieniu.Bardzo ucieszył nas widok uczestników, którzy po zakończeniu warsztatów jeszcze przez dłuższy czas rozmawiali z kucharzami na temat odżywiania.
Akcja nie udałaby się bez wsparcia lokalnych firm i organizacji, jak również naszych szkół ( I LO i II LO) oraz naszego nauczyciela pana Mateusza Suchodolskiego. Chciałybyśmy wszystkim bardzo podziękować za wsparcie i obecność. Bardzo cieszy nas fakt, że udało nam się dotrzeć do tak szerokiego grona odbiorców i już teraz myślimy o kontynuacji naszego programu.
red.