Dzień Specjałów - trzecia, po Dniu Grilla i Dniu Deserów, gastro-impreza z udziałem krośnieńskich restauracji, barów i kawiarń skupionych na starym mieście. Lokale od godz. 12:00 aż do ostatniej porcji serwować będą jedną lub dwie potrawy będące ich specjalnością, która nie jest dostępna na co dzień w karcie menu. Dzień Grilla i Deserów pokazały jak bardzo krośnianie lubią uczestniczyć w plenerowych imprezach kulinarnych. Próbowanie, smakowanie i delektowanie będzie można powtórzyć już w nadchodzącą sobotę. Restauratorzy zapraszają do kosztowania swoich specjałów - będzie można zakupić małą porcję degustacyjną za kilka złotych lub od razu pełną porcję.Organizatorzy zachęcają do spacerowania i odwiedzania poszczególnych lokali, aby móc zasmakować jak największej ilości przygotowanych specjalnie na tę okazję dań. To dzień, w którym będzie można poczuć się jak juror w programie kulinarnym!
Lokale już przygotowują się do Dnia Specjałów wymyślając dania, które przyciągną jak największą liczbę klientów. Tarta z nowym nietypowym składnikiem, gorące panini "4 sery", kawa o smaku Oreo, policzki wołowe w sosie czy chlebek z masłem borowikowym i suszoną szynką wołową to tylko kilka przykładów specjalnych propozycji!
Mapę lokali gastronomicznych można znaleźć na stronie www.rynekkrosna.pl
Dzień Specjałów to kolejne przedsięwzięcie, które jest organizowane w ramach projektu „Rynek Krosna. Serce Miasta”, mającego za zadanie ożywić krośnieńską starówkę.
Projekt wspierany jest przez Prezydenta Miasta Krosna Piotra Przytockiego.